12. april 2011

Drop Shot og storaborre.

Jeg havde besluttet, at dette forår skulle stå i kunstagnens tegn. Mest fordi jeg så brændende ønskede en 10+ gedde på jerkbait, hvilket også lykkedes. Men med aborren var jeg noget mere skeptisk, indtil det gik op for mig, hvilke muligheder drop shot fiskeriets har.
Jeg har de sidste 4 år meldt mig under fanen af medefiskere, som servere levende fjordrejer eller små skaller eller løjer under et flådtakle. Metoden er helt sikkert også super effektiv, men dropshot fiskeren er helt sikkert udstyret med en håndfuld andre forcer, som på dage kan være udslagsgivende.

Aller først kan man tale om 100% fisketid. Det passer godt ind i en travl hverdag med arbejde og familie. Der bruges nemlig ikke oceaner af tid på at skaffe agn eller stryge rejer, som i perioder kan være ret svære at komme i besidelse af.
Med det lille setup, som i mit tilfælde, er en 8´ fods BFT Walker Jig i 15-50g, et mindre spinnehjul i størrelse 2500 fyldt med 0,10 fletline, en portion kroge, fluorocarbon (0,20-0,35 mm) og jigs, er man klar til de korte ture før eller efter job.
Fluorocarbon bruges som forfang typisk på den sidste meter. Forfanget fastgøres til hovelinen med en shockleader-knude (Kan ses i denne artikel) http://fiske-feber.dk/artikler/woblertricks-til-storgedden.html
Selve krogen, som kan være hvidt forskellige efter hvilke agn eller egenskaber man ønsker. Jeg har i de kolde perioder, hvor fiskene ikke er så aktive benytttet kraftige enkeltkroge i størrelse 2 f.eks owner eller gamakatzu, som er forholdsvis lette. Inshore krogen er større og kraftigere, og får agnen til at synke hurtigere, hvilket kræver mere aktive fisk. Krogen fastgøres til hovedlinen med Palomar-knuden (Som kan ses her) http://bassfishingdem.blogspot.com/2008/02/drop-shot-palomar-knot.html
Husk at linetafsen fra krogen ned til blyet skal være ca 30-40 cm. Her monteres blyet. Der kan købes specialbly, som kan fastgøres på linen, og let flyttes op og ned. Det kan godt betale sig at anskaffe sig et bredt udvalg i vægte, hvis der fiskes i strømvand eks. 8-35g. 

Brakvandsaborre fiskes tit i strømvand i Danmark. F.eks Tryggevælde å og St. Vejle å. Dropshot metoden har helt sikkert en force i, at metoden kan fiskes stationært i strømmen, hvilket afgøres af blyets vægt. Se taklet i aktion her:
Der er et hav af muligheder i dropshot fiskeriet. Taklet kan sagtens spinnes ind, eller bare flyttes lidt jævnligt. Vip med stangen horisontalt eller vertikalt giver liv i agnen. Der er ingen regler! 
Husk hvis du vertikalfisker efter sandart, at gemme de gamle slidte jigs. De kan let klippes om til mindre modeller, som har vist sig effektive på dage, hvor aborren foretrækker mindre agn.
Jeg selv havde et fint forårsfiske med dropshot metoden, med en fantastisk +2 kg fisk på 49 cm på toppen. Taget på en dag, hvor aborren ville have store agn 14,5 cm Fin-S i Golden shiner udgaven.


Der er mange flere tips at hente i Fiskefeber #14 2011, som bringer artiklen "brug gummi med omtanke", som er en stor dropshot guide, der tidligere har været udgivet i det svenske Fiske-feber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar