20. maj 2011

Gør paravanen til par´vennen


Paravanefiskeriet har effektiviseret fiskeriet de senere år, der findes flere modeller på markedet bla. denne Black Beast, som fås i 3 forskellige størrelser. En lidt mere kendt model er The Great White, som har nogle år på bagen. Begge paravaner fungere upåklageligt.




Der kan laves et par forbedringer, som kan gøre brugen både nemmere og mere effektiv. Det har længe været brugt af trollingfiskere, at fiksere klemmen med 3 mm rustfri skruer, skiver og møtrikker. Dette gør at paravanen bliver drevet længere ud på siden af båden. 
Der kan yderligere eksperimenteres med at øge afstanden bagerst på klemmen, der hvor klemmen skrues fast til paravenen. Jo flere skiver der sættes imellem, jo hårdere klemmer klemmen om linen. Det er et nyttigt trick, hvis der fiskes med en tyndere line eks. fletline.
Til sidst har jeg haft stor glæde af, at udskifte låsen bagerst på paravanen til Berkleys easy clip. Operationstiden bliver nu noget kortere end med en traditionel lås. Dette kan være et plus, hvis drømmefisken sidder for enden.
Jeg har oplevet en enkel gang, at paravanen er faldet af linen under en fight med en gedde. Men da paravanen jo flyder, er det jo bare at vende skuden rundt og samle den op.




Rusk for enden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar