2. november 2011

Vikinger eller Rovfiskere?

I forlængelse af Erik fra Pike Wallis´s artikel om danskeren, som er blevet pågrebet af de norske myndigheder i at fiske med levende agn efter gedder i Norge, http://pikewallis.blogspot.com/2011/11/er-dette-en-bloggs-bakside.html  
kommer her endnu en opsang fra Bjerringbro og omegns sportsfiskerforening (BSF) til de "urokkelige" danske geddefiskere. 


BSF kom først på året med denne udmelding for at værne om Gudenåens store gedder
http://viborg-folkeblad.dk/viborg/gedderne-faar-ro-i-gudenaaen
En revolutionerende udmelding, som forhåbentlig vil sprede sig som ringe i vandet blandt andre fiskeklubber i Danmark.
Men nu går BSF skridtet videre. (Kilde: Sportsfiskeren November 2011)
BSF har de tidligere år solgt dagkort til deres skræk af Gudenåen. Dette har foreningen ikke ønsket, at fortsætte med til vinterfiskeriet i 2012.
Jeg husker en artikel, hvor BSF beskrev affald og døde agn i form af regnbueørreder omkring fiskevandet efter endt fiskeri. Ganske almindelig respektløs omgang i naturen tror jeg det kaldes?
Dagkort kan dog købes fra April (Dansk geddefredning). Fiskeri med levende og død agn forbydes, samt skal alle gedder over 80 cm genudsættes til gavn for den samlede fiskebestand.


Måske er det tid til at tænke os om en ekstra gang, inden vi danskere kører på rovfiskekontoret. Der er flere ting der peger på, at vi langsomt er ved at ødelægge det for os selv.
Så opfordringen må lyde, at stå sammen om en bedre fremtid for friheden til at fiske rovfisk hvor vi har lyst, og samtidig overholde de få regler, der pt er stukket ud.


Knæk & Bræk derude


/Rasmus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar