17. januar 2012

Vertikal jig

Vertikal jig er stødt på jeg frem, også i Danmark. Metoden er fantastisk aktionpræget fiskeri efter den mystiske fisk med draculatænderne, Sandarten.

Metoden går i sin enkelhed ud på. at fiske en jig fra båd. Jiggen kastes ikke ud, men fires lige ned under båden, og fiskes i små vip med stangtoppen.
Båden kan ligge for anker, hvis man tror på et givent område. Båden kan også sejles op mod vinden, og drive ned over det område man tror på. For at sænke farten, på den drivende båd, kan man benytte sig af et drivanker, som let kan laves af en spand eller Ikeapose i snor. Er motor/El-motor tilladt, kan denne også bruges til at holde sig over et bestemt område.

Metoden er brugt på enkelte søer i landet, og må betegnes som den mest underholdende måde at fange sandart på. Det lette grej, typisk stænger i 6-7 fods klassen med kastevægte fra 5-30 g, gør det underholdende for børn og voksne, at fange selv de mindre fisk.

Selvfølgelig kan man tage fiskeriet til "The next level", hvor et ekkolod tages i brug, og man fisker til de fisk man sejler over. Det er virkelig et fiskeri, som sender adrenalinen rundt i kroppen, når en god banan dukker op på skærmen, og jiggen fires ned.

I weekenden var vi på langfart, og fik afprøvet metoden med succes. Vi stødte på et par samarbejdsvillige "bananer", som også knaldede jiggen uden tøven. Størrelsen af fiskene, nåede dog ikke helt de højder vi havde drømt om, men vi er igang og alt kommer til de udholdende.

Her ses et fint ekko af en "banan" (fisk) til venstre i bunden af billedet. Hvad man ikke kan se på billedet er, at det næste ekko der kommer er samme fisk, som vi er bakket tilbage på. Jiggen fires ned, som ses fra toppen af billedet og stoppes ca.1,5 meter over fisken, hvorefter der laves et lille vip med stangspidsen. Fisken rejser sig uden tøven, og indhalere jiggen stenhårdt.

Her ses så hvad der gemte sig for enden. En fin +2 sandart, som faldt for en Fin-S fra Lunker City
Læs Jörgen Larson spå om Vertikalfiskeriet, samt et foto af en kalibrer sandart Team EWT drømmer om http://fiske-feber.se/blogg/2012/01/gosaret-2011/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar