19. marts 2012

Hellhound tuning


Til vinterfiskeriet hvor langsom indtagning af agnen er alfa og omega, er det vigtigt med en agn, der ikke synker for hurtigt. Hellhound er en jerkbait, som har en markant side-til-side gang og som vrikker svagt når den synker. Tillige er den ret nem at tune til at blive "suspending" (Svævende).

Som det kan ses på billederne herunder, er det tydeligt hvor blyet er støbt ind i kroppen. Alt der skal gøres er at bore noget af blyet ud. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at man borer lige meget ud i begge ender! Hvis ikke, ændres gangen, og den slår ikke så kraftigt ud til siden og synker heller ikke vandret.

En Hellhound vejer som standard ca. 98 g uden kroge og springringe. Vi trimmer dem normalt til 93-95 g, og monterer den med dobbelte 8 mm springringe og str. 2/0 Owner ST36. Ved 91 g er de flydende som det kan ses på det sidste billede. Hægten er for at repræsentere vægten af et forfang.

Vi borer hullet op med et 7mm bor og propper af med skum stænger. Der afsluttes med epoxy. På denne måde fyldes hulrummet med luft, så der ikke skal bores så meget ud, som hvis hullet blev fyldt op med en limpistol - hvilket dog er hurtigere og nemmere.


Trimmet til 93g skal den fiskes ekstremt langsomt hvis den skal mere end 1-1,5 meter ned i vandet. Fed agn til at fiske det lave vand op til legen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar