25. april 2012

Turbo jerk til majfiskeriet


Så er det ved at være snart at jerkstangen skal pudses af igen og de store livlige jerkbaits skal findes frem og tunes til fart - dobbelte springringe og store kroge! Vi har linket til John Zafaradl artikel om turbo jerk i et tidligere indlæg her på bloggen og link til artiklen findes desuden under fanebladet "Dit Rovfiske".

Artiklen har tidligere været udgivet i svensk Fiske-Feber 4/2008, men i en forkortet udgave. Udgaven på Fisheco.se er John's uredigerede udgave. Her beskriver han i detaljer hvordan fiskeriet bedst bedrives. En rigtig fed artikel!
Jeg nærer selv en stor kærlighed til dette ekstremt underholdende fiskeri da huggene virkelig bare er i en klasse for sig, og det diametralt modsatte af de ofte ekstremt forsigtige hug i det kolde vand op til lejen.

Ud over store jerkbaits er jeg sikker på at store woblere og store gummiagn allá Alien Eel og Bull Dawgs vil fungere ligeså godt - bare de fiskes på samme måde. Min personlige rekord blev taget, netop i Maj måned, på en speedfisket Zalt wobler.

Det vil være oplagt at prøve dette fiskeri nær skrænterne ude foran gydepladserne. Gedderne er ikke tunge nu, men underholdningsværdien er stor. De større og dybe søer varmer langsomt op - og måske står der en enkelt tyk trunte, der har været lidt sen på den og stadig har en god dunk? I de lavvandede søer hvor legen næsten var overstået i slutningen af marts er gedderne allerede ved at være i fin kondi og under vertikalfiskeriet her i april har vi som bifangst fået mange fine gedder der allerede havde fået god bred ryg.

Lynhurtige knæk og bræk herfra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar