9. maj 2012

Effektivisering af dit rovfiske del. 2


Skydeklart grej til en dørgetur

En grundlæggende faktor der skal være på plads, for, at få succes med sit rovfiske, er at kende sine besøgstider i de forskellige vande. Efter at have kæmpet et par år i specimenverdenen, og med et netværk af pålidelige medsammensvorne, har vi nu en god idé om hvornår det bedst kan betale sig, at satse på en given art i et givent vand. Dog nytter det ikke noget at vide hvornår det sner, hvis ikke man er klar på at rykke på det, når tid er. Derfor er mobilitet, omskiftelighed og det at være beredt nogle vigtige faktorer i vores fiskeri.


Mobilitet.
Det er vigtigt at kunne flytte sig til de destinationer, som er krævet for at nå sine mål, ambitioner og drømme. I vores optik er let oppakning indbegrebet af mobilitet. Vi har den grundregel i vores fiskeri, at der ikke må medbringes mere grej, end at det kan bæres af én gang til båden/vandet. Denne regel har skabt nye muligheder for at fiske svært fremkommelige destinationer/vande, som måske oven i købet indeholder jomfrueligt og uberørt fiskeri. Samtidig er man beredt til at skifte vand, hvis det er påkrævet, da mængden af grej er meget overskuelig.

Husk på at selv korte svipture efter job kan være hele besværet værd. Vi har adskillige fine fangster, som er gjort på disse korte ture med et minimum af grej. Ture man nok ikke ville komme afsted på, hvis man skulle slæbe det helt store show med hver gang.

Omskiftlighed.
Inden vores fiskeri rigtig tog fart, fiskede vi tit med skyklapper på. Stængerne blev sat, og ud over stepperne det gik. Nogen gange var man heldig og få fangst, andre gange sad man slukøret tilbage og tænkte på diverse fiskemagasiners fangstrapporter og tænkte, hvornår er det min tur?

Der er kun én ting at gøre, og det er at ændre, småjustere og efterrationalisere på sit fiskeri, ellers bliver man ikke bedre. At have overskuddet og overblikket til at skifte plan -  taktik, teknik og metode er, og kan, være alfa og omega i dit rovfiske. Det er ofte her fårene skilles fra bukkene. Hvis først man har sat den helt store geddeekspedition i stand og jungletrommerne så begynder at signalere storaborrer - så er det man må gøre sig et valg - er man klar til at skifte plan eller ej?

Tit kan besøgstiden i specielt før-leg-fiskeriet være utroligt kort, og nærmest slut inden det rigtig kommer i gang. Ved dette fiskeri må man smede imens jernet er varmt. Ugidelighed, uvidenhed og dovenskab er roden til dårligt fiskeri. Det kræver overskud, overblik og åbenhed at ændre sit fiskeri. Det er derfor vigtigt med en god nattesøvn og at spise jævnt over fiskedagen. Ligeledes er det vigtigt at være godt klædt på så man er godt tilpas. Det giver een overskud til at slappe af, hvis man ikke fryser og holder blodsukkeret oppe. Samlet set er det med til, at man kan holde fokus og koncentration indtil hugget falder.


Vær beredt.
At være klar til at skifte plan kræver en del forberedelse. For at undgå at den dyrebare tid tages fra fisketid eller familie, kan det anbefales at droppe ligegyldigt reality-TV og den lidt for tidlige nattesøvn på sofaen ;-)

Grejet må sættes i system og gøres kampklart så det er klar til udrykning. For dørgefiskeren, hvad enten det gælder hardbaits eller levende agn, så gør det sagen noget nemmere hele tiden at have sine stænger skydeklar i f.eks et holdall. Med lidt snilde kan der typisk være hele 6-8 stænger i en almindeligt holdall til 3 karpestænger. Alternativt kan stængerne stå klar holdt sammen med rod bands.

Vi har altid følgende sæt stående skydeklar:

1. Jigstang og dropshotstang til aborre
2. Jerkbait og spinnestang til gedde
3. Vertikal jig og dropshotstang til sandart
4. 4 stk. dørgestænger til gedde og sandart
5. 2-3 stænger til fiskeri med død/levende agn fra land
6. Matchstang til hyggefiskeri Rimte, Suder, Rudskalle mm.

Desuden har vi en basisudrustning, som bestående af bl.a. en fisketaske med de uundværlige sager til turen. Diverse agn til de forskellige typer af fiskeri er selvfølgelig også klar og pakket i passende grejkasser. Indholdet af tasken og de resterende dele af basisudrustningen, vender vi tilbage til i næste del af Effektiviser dit rovfiske.

Når alting står klar er det bare at medbringe tasken med de rigtige grejæsker, gribe stængerne, komme afsted ud til fiskevandet og få oplevelser ind under huden. Sidst men ikke mindst - Tro på det du gør!!!! På med det brede smil og få fiskeglædebarometeret helt i top.

Team EWT

Ingen kommentarer:

Send en kommentar