1. juli 2012

Ekkolods nørderi

Vinden lagde sig helt hen under aften, og det hev godt i fiskebarometeret. Så et par timer blev slået ihjel på søen, hvor jeg brugte en del tid på at finjustere på ekkoloddet (Garmin Echo 550C). Som solen forsvandt i horisonten tikkede en lille fin banan ind, som kvitterede med et resolut hug og en ret hæderlig fight de 2 kg taget i betragtning ;-)


3 kommentarer:

 1. Super:) Ville være fedt at høre, hvilke parametre og indstillinger I sejler rundt med, på jeres Echo 550C!

  SvarSlet
 2. Ja det kan der sagtens bruges lidt tid på, især hvis fiskene ikke lige er i biddet:)

  SvarSlet
 3. Ja, det ses tydeligt på billedet, at finindstillingerne ikke var helt på plads. Meget unødigt støj i hele vandsøjlen, hvilket er ret typisk for årstiden. Diverse ekkolodder er noget nemmere at arbejde med i det kolde vand end ind over sommeren. Synes pt det er svært at finde en rigtig god indstilling, som tydeligt tegner jig og den fisk man slipper på, og så samtidig undgår diverse støj!
  Men er ret glad for at køre split frekvens, så der søges fisk på 77 khz/60 graders keglen og når så ekkoet tikker ind på 200 khz/20 graders keglen, så står fisken lige under båden ;-)
  Men ja, loddet er rigtigt fint til prisen, samt nemt at anvende, men den erfarne fisker kunne nogen gange godt tænke sig noget lidt mere lækkert, og meget dyrere ;-)

  SvarSlet