7. juli 2012

Vertikal finesser 2

Specielgrejet til vertiaklfiskeriet er bestemt på vej op i de danske grejbutikker, men det lidt kraftigere grej til frivandsfiskeriet har ikke helt gjort deres indtog endnu. Derfor har vi tilpasset noget af vores andet grej, så det matcher fiskeriet indtil videre.


Teamet´s frivandssæt er meget identisk, og består af Butch Light 10-30g, som oprindeligt er en let jerk/jig stang. Mads har versionen med korkhåndtag. Stangen er 2 delt og tilpasset vores underarmlængder ved at afkorte 2,5-5 cm i bundstykket. Som det ses på billede, så kan det laves ret pænt, og er en lækker detalje under fiskeriet. Denne stang er lidt stivere, og kan derfor sætte en krog i dybet. Stangen håndtere også fint de lidt større gedder.


Hjulet er et Abu Revo Toro i 51. Måske lidt overkill ville mange mene, men hjulet har bare en fantastisk bremse, som er stærkt vanedannende at fiske med. Mads benytter Abu Revo Inshore, som er et næsten identisk hjul. Vi startede vores fiskeri med et Daiwa megaforce med twinchbar, men holdbarheden og bremsen synes vi ikke på sigt er tilfredsstillende.


Linen fra Gamakatsu, kom ret tilfældigt til os for et par år siden, da en bekendt havde bestilt et par ruller hjem, uden at finde den tynd nok. Linen er 0,16 mm, og har fisket upåklageligt i en årrække selv til traditionelt vertikal jig. Vi har aldrig været generet af unødigt opdrift eller andre gener under vores fiskeri. Tværtimod har vi kun rosende ord til denne line, som også viser sig at være ret kostbar Gamakatsu G-Power Ultrabrais X8. Linen har den ekstra egenskab, at den har en sort markering for hver meter. Derudover skifter linen farve for hver 10 meter. Dette hjælper til, at man hurtigt kan ændre fiskedybden under fiskeriet, og samtidig vide, hvor i vandsøjlen man befinder sig.
Line har også fisket saltvand og linebrud er ikke eksisterende. Med andre ord: Tommelfingeren op!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar