14. februar 2013

Ursuit Rapala Comfort Suit Goretex


Sikkerhed frem for alt er temaet for dette indlæg. Da rigtig mange af vores dage på vandet ligger i perioder med vandtemperaturer under 10 grader, har teamet længe gået i overvejelser om køb af en Ursuit-tørdragt (overlevelsesdragt). Vi har undersøgt en del, og lyttet til mange prominente sportsfiskeres råd og vejledning. Der er lige så mange meninger og holdninger til diverse flydedragter og overlevelses dragter som der er fiskere, og det handler om at styre igennem råd og vejledning ved at stille ens egen behov og krav højest.

Umiddelbart tænker de fleste, at en sådan dragt i prisleje rundt 10.000 DK kr er en stor udskrivning, men holdt op i mod det tøj vi ellers bær på vores fiskeekspeditioner, så er der tale om en ret lille difference, som klart opvejes af ens overlevelses chancer iført en ursuit-dragt i det kolde vand. I runde tal holder man ca. 1 time i 0 grader varmt vand i en alm. flydedragt, og omkring 6 timer i en tørdragt. Hvor længe man holder i alm. tøj og redningsvest? tja, ikke ret lang tid.


Efter modne overvejelser er vores valgt faldet på den nye dragt som Ursuit har udviklet sammen med Rapala. Dragten lever op til vores krav om at være komfortabel og nem at bevæge sig i. Den er desuden todelt, så man kan have jakken i tasken på vej til vandet, så gåturen ikke får sveden til at løbe ned i panden. På nuværende tidspunkt kører Jagt og fiskerimagasinet et super tilbud på denne nye dragt, et tilbud som vi netop har benyttet os af. En længere beskrivelse af dragten kan ses ved at følge linket. Det kan lige indskydes, at svigermor har gennemgået syninger og tapninger på dragten - hun udvikler til daglig beklædning til bl.a. politiet - og for at bruge hendes egne ord: "Der er ikke en finger, at sætte på den".


Når vi har haft lejlighed til at fiske nogle gange i dragten kommer vi med et opfølgende indlæg om vores erfaringer med dragten.

Mads Jyde og Rasmus Ingemann

Ingen kommentarer:

Send en kommentar