1. april 2013

Afslutning på forårs gedderne

Så blev det April, og dermed slut på geddesæsonen. Mens det meste af den danske rovfiskeelite, har ligget side om side i strømvand i det jyske, tog jeg et par dage i mit lokale strømvand. Naturoplevelsen var helt på min side, med havørn, tårnfalk, rådyr, harer, vibe, gæs mm. Forventningerne til fiskeriet blev dog skruet noget ned efter de første besøg. Der blev prøvet alt i grejkassen og lige meget hjalp det indtil.....


Som gammel fluefisker havde jeg nærmest svoret at jeg aldrig ville skæve til fluen igen. Men Påskens sværtflirtende gedder havde ingen interesse i indholdet af min grejæske, og efter et par nul-dage i bagagen, var gode råd efterhånden dyre. Det kunne simpelthen ikke passe at kilometervis af å ikke indeholdt en skarptandet, som kunne lokkes til hug til trods for den stride og iskolde østenvind.

Havde købt en Westin monsterfly, egentlig mest i en morskab om, at have noget i æsken, som fiskekammeraterne ikke havde. Men at den ligefrem skulle gå hen og rede de sidste dage inden fredningen, havde jeg aldrig drømt om.
Jeg er overbevist! Spinfluen kan bare et eller andet i iskoldt vand, som overgår alt andet. Så mon ikke der er flyttet et lille stykke Pels ind i vinter/forårsgrejæsken fra nu af.
Toppen af en stribe velfightende å gedder, dog ingen kæmper 5 kg, 5,84 kg 6 kg og 6,48 kg.

Her en velkonditioneret ågedde på 6,48 kg 

Sidehistorie om to andre fisk, som desværre ikke så netrammen, men de ruskede godt i kæppen. Men sådan er det jo med vores elskede sport, nogle gange vinder vi, andre gange bliver vi klogere.

Læs mere om spinflue efter gedde i det nyeste nummer af svenske Fiske-feber og her: http://www.bursell.dk/artikler/freshwater/spinfly-pike-bursell.pdf

3 kommentarer:

 1. Hej Rasmus,

  Tillykke med de flotte gedder.

  Fisker du blot fluen efter et bombarda flåd eller har du haft fluestangen fremme?

  /Jonas

  SvarSlet
 2. Den flue skal du bruge meget mere! Jeg har fisket rigtigt meget med den, og på alle årstider. Det er intet mindre end suveræn! Hvad enten det er Stege, søer, mose eller å, så er den en superjoker!

  SvarSlet