22. april 2013

Frivandsvertikal klar


Har ikke fået fisket nær så meget som jeg ellers havde sat mig for i denne måned, men drømmen om en rigtig fin sandart i frivandet står stadig højest på ønskelisten. Jeg har under de få, men lidt fisktomme pas, lavet et par optimeringer af mit grej. 
Jeg rykker primært ud med 2-3 stænger:
Gunki Hayashi 7-28 g m. trigger, med et Spro Blue Arc, som benyttes til mindre jigs. Til frivandsfiskeriet har jeg anskaffet mig den Nye Edge Vertikal jigging 21-40 g, med klassikeren Daiwa Viento.
Fælles for de to lækre stænger, er dog at de enten mangler et kroghvil eller også er det bare placeret forkert. Sidstnævnte er gældende for Edge stangen. Kroghvilet er placeret på toppen af klingen lige foran hjulet, hvilket betyder at når jiggen sidder i kroghvilet, sidder den under hovedlinen og slasker ned over hjulet. Gunki Hayashi har slet intet kroghvil, så begge stænger har fået påmonteret nyt ved hjælp af en micro strips og et øje fra et gliderig. Har fundet denne løsning meget anvendelig, da det er nemt og bekvemt både at bestemme placeringen og ikke mindst kan det gå lyn hurtigt at få jiggen ud af hvilet og skudt afsted.


Har også endelig fundet mig en grejæske, som jeg synes dækker mine behov og størrelse til diverse vertikal jigs. Plano´s 4700, en dobbeltdækker, hvor 7" jigs nemt passer i toppen. Bunden benyttes til diverse smånips: ekstra hoveder i forskellige vægte, Vectra hoveder, trekroge mm.


Her ses det nye kroghvil.

Skal nok følge op på en bedømmelse på Edge Vertikal Jigging 21-40 g når der er blevet løftet et par hæderlige fisk på den, hvilket er nært forestående ;-)


1 kommentar:

  1. Oprustning og fintuning af grej er altid god medicin, når vejr eller tid ikke tillader en tur på søen. Vertikalstagen fra Edge ser rigtig spændende ud, så et lille review ville være lækkert:)

    SvarSlet