3. juni 2013

Gravrøver med grå stær

Længe ventet kom 1. Juni, hvor det korte artilleri af jigstænger igen bliv fundet frem, og påmonteret skydeklart gummi for enden. Vejret så også umiddelbart ud til at være med os i år, ihvertfald noget af vejen.
Teamet var kampklar og skydegale langt før solen drømte om at stå op, og vi nåede ikke langt før der blev vist gode takter af hugvillige fisk i frivandet. Vi kunne ikke klage over antallet af fisk i båden, men måtte kigge langt efter de helt store sandarter til  dette års præmiere. Største sandart blev en aggressiv han på knap 4 kg, som gik en meter ned i søjlen for at indhalere min jig, og derefter fighte stenhårdt for sin fri vilje.

3.92 kg 74 cm
Bedre gik det med bifangsterne. Et gigantisk ekko indtraf på loddet, og en jig blev serveret. I et stort vakuum blev jiggen indhaleret, og et heftigt stangbuk fulgte. En af søens gamle krigere med grå stær på begge øjne, havde alligevel kunne opsnuse min jig. Vægten stoppede ved 10,58 kg fordelt på 112 cm, det er ikke til at klage over.

10.58 kg 112 cm
Vinden tog desværre til på dag to, så vi valgte at trække os, og spare på kræfterne til en anden god gang.


6 kommentarer:

 1. Flot gammelgedde på vertikal-pinden!

  At fange en svartmuskig han-sandart i frivandet tyder på, at gravens indhold er klækket og ægtyvene må slå sig op som yngeltyve istedet. Fremtidens generation er sikret og den svartmuskiga han-gös skal have fyldt sin slunkne bug med alt, hvad der krydser dens vej af egen yngel, fredelige fredfisk og gummidyr! :) Håber, at I tager en endnu større næste gang!

  Knæk og bræk med juni-gösan på fremtidige ture!

  SvarSlet
 2. Stort tillykke med den blinde bandit :-).

  SvarSlet
 3. Tillykke med de flotte fisk Hr. Ingemann! Bedre start på sommersæsonen kan man da dårligt forestille sig! Mon ikke der har været ild i en pibe eller to ;)

  SvarSlet
 4. Tak til jer tre gøs-drenge. Jo der var tale om en mindre lakridsforgiftning. Heldigvis smed vi et par gode fisk hver, ellers var vi blevet indlagt. ;-)
  Jo, Howald, har altid haft et godt øje til de gamle tøser. ;-)
  Knæk og bræk til jer også.

  SvarSlet
 5. Bliver nød til at rose Hr. Myling for at tilføre det danske vertikal fiskeri nye gloser. Glemmer aldrig begrebet "karatehug af en gös" - og nu disker Hr. Myling op med "svartmuskiga han-gös". Jeg føler mig i den grad underholdt :-).

  Knæk og bræk sæføli :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Oprindelsen af udtrykkene kommer fra det svenske vertikal-moderland, hvor jeg synes at huske, at det er gloser, som for mig første gang blev præsenteret af grundlæggeren og gudfaderen Jörgen Larsson tilbage i 2008 eller 2009 i hans fænomenale film "Vertikalfiske med jigg". :)

   http://luciofishingteam.blogspot.dk/2013/01/filmanmeldelse-vertikalfiske-med-jigg.html

   Slet