25. juni 2013

Sankt Hans, hekse og vampyrer

Fiskeriet havde været opad bakke, de mulige fiskedage siden præmieren. Faktisk så svært, at der var blevet skævet til levende agn. Heldigvis nåede jeg ikke længere.....
Der er run på i Team EWT's hverdag for tiden, desværre mest med alt andet end fiskeri. Ferien står for døren, og der er jo som altid lige de sidste ting som skal falde på plads på arbejdet.

Der kom en åbning for en morgen/formiddags- tur på vandet sent denne aftenen, så det er heldigt, at grejet var i beredskabsstilling. Efter 4 timers søvn ringede vækkeuret, og det første jeg hørte, ud over urets bimlen, var regnen, som trommede på vinduet. Dynen var tung, og sandarterne er sikkert trukket i deres sære monokel-mode, tænkte jeg. Men tanken om endnu en hektisk arbejdsuge, uden fiskeri fik mig ud af kassen. Afsted det gik i full body latex (regntøj og gummistøvler).

På de sidste mange ture, havde de ellers sikre jigs svigtet, og alt andet var blevet forsøgt uden held. Inspireret af Jørgen Larsen's artikel fra det nyeste fiske-feber, strøg jeg ud over søen med en jig for enden, som nu var en kombination af de to farver, som i den seneste tid havde domineret de sparsomme fangster.
Det startede lovende. I første dyp, smækkene en mindre fisk til jiggen, og mine ellers forudindtagethed til sære sandarter blev lagt lidt på hylden.
Jeg kørte hårdt på i et bestemt område, og fandt et rigtig fint ekko, som fik serveret jiggen. Det store ekko, sagde ja tak! Og så var der flex på Edge 21-40g. Tunge stød forplantede sig, og fyldte mig med frisk energi, og troen på, at det er den helt rigtige måde at fange sandart på. En 84 cm lang sandart på 6,48 kg smilede til fotografen, og rykkede min PR vertikalfanget sandart med et par hundrede gram.


Nærmest lige begyndt, søgte jeg videre i området. Vinden tog dog til, og blev hurtigt for kraftig til at jeg kunne holde mig over ekkoerne jeg fandt. Jeg flyttede mig lidt i læ, og fik et par mindre fisk, men drømte mig tilbage i det første område. Et par sorte skyer trak ind over, og inden længe åbnede himlen sig, og mængder af vand strømmede ud af himlen. Regnen lagde søen næsten flat ned, så jeg så mit snit til, at flytte tilbage i det givtige område. Da jeg nåede derover, måtte jeg lige øse båden tør for regnvand. Jeg skævede ned på ekkoloddet imens, og pludselig hang et rigtig godt ekko i midtvandet. Ned røg jiggen, og flex igen. 84 cm og 5,1 kg. Måbende sad jeg nu med to gode sandart på samvittigheden på et par timers fiskeri. Skærende kontrast til ugers af trægt fiske....... Men sådan er det jo at fiske store sandart.


4 kommentarer:

 1. Du er en standhaftig ung mand Hr. Ingemain ;-). Stort tillykke med de flotte sandbasser. Jeg må snart tage mig sammen og kaste mig ud i den ædle kunst.

  SvarSlet
 2. Flotte fisk - Tillykke med dem! :)

  SvarSlet
 3. Jeg er noget ærgerlig over at jeg tilbragte weekenden i Brovst i stedet for at være på søen med tønden, specielt når fisk i den kali er var på finderne, men nogen gange skal det familiære også passes.... Næste weekend er det dog tid til sandbassejagt igen!

  SvarSlet
 4. Tak, alle mand.
  - Jyde: Se fremad, og ikke tilbage. Med lidt knofedt og spyt, og spyt og knofedt er der en ny om hjørnet ;-)

  SvarSlet