23. september 2013

Vertikal lås eller ej

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dette års frivands vertikal fiskeri´s største udfordring for mig, har været valg af lås til nem udskiftning af jigs. Det lader til, at dette dilemma nu endelig er faldet på plads.
Det startede med en almindelig Savagear lås, som flere end tre gange åbnede sig i fight med større fisk. Heldigvis har det indtil videre ikke kostet mig nogle fisk, men problemet blev i første omgang løst med den tidligere beskrevet Gamakatzu lås, som desværre havde samme dårlige egenskab.
I længere tid har jeg fisket uden lås, og derfor bundet jiggen på ved hvert skifte... Man bliver en haj til hurtige pålidelige knuder :-) Desværre har dette ikke forøget fangsterne, som jeg ellers havde håbet. Derfor er min konklusion at låsen på ingen måde er det skræmmende element.


En dag jeg snusede rundt i en grej afdeling fangede Berkley´s Easy clip min opmærksomhed, og efter en dag på søen var jeg solgt. Super fed og pålidelig lås til dette fiskeri. Bemærk låsen fås i samme størrelse, men med to forskellige vægt-typer, hvor denne 60 lb er den kraftige. Jeg afmontere svirvlen, og binder Easy Clip´en direkte i FC forfanget.


Her en fisk jeg godt gad at have landet. Jeg fiskede til ekkoet 4 gange, men drev af det. 5. gang blev det allgevel for meget og BANG! Krogholdet slap desværre lige under båden, men vi ses igen derude.

2 kommentarer:

  1. Jeg kører med Berkleys Cross-Lock Snap uden hægte i 60 lb. til det pelagiske fiskeri. Den åbner sig ikke, men er lidt omstændig at åbne i pressede situationer - men jeg er nu godt tilfreds. Man sparer dog helt sikkert mange sekunder med EasyClip'en. EasyClip'en minder om drejelåsen Fastach fra BFT, som også er være en hurtig, stærk hægte, mange svenskere bruger.

    Jeg er selv lidt loren på dreje- og klipsehægter. Jeg har anvendt Owner's Sinker Hook w. Crane Swivel og mistet en del jerkbaits på, at de har drejet sig ud af hægten, når jeg jerkede... :(

    SvarSlet
  2. Hej Nils
    Har selv sloges med hægte problemet ved jerkbait (Kastefiskeriet) efter gedden. Det er de færreste hægter, som kan holde til de store tunge baits i længden. Af samme grund fisker jeg nu havfiske-style: Kraftig Springring ;-)

    SvarSlet