9. januar 2014

Underholde frivandsvertikalfiskeri

7' Fin-S kørt i garagen af en mindre sandart

I indlægget om status og nye drømme peb jeg lidt over ikke at have ramt en af de gode vertikaldage. Det fik jeg lavet om på kort efter. Omkring nytår kunne vi skrive tre fiskedage i kalenderen og to af dagene var vejret perfekt til sandartjagt. Den første dag startede meget trægt, men efter en intensiv hugperiode på et par timer kunne vi skrive 15 prikskudsarter'og 3 gedder i bogen.
Der var dog ingen af sandfiskene der brød 3 kg's mærket, men der blev fisket til et par seriøse ekkoer der dog desværre valgte at takke nej. Næste tur gav lidt færre fisk og huggene var spredt over dagen men til gengæld kom der et par bedre fisk en tur forbi afkrogningsmåtten. Dagens største på 4,25 kg tilfaldt undertegnede.

4,25 kg

Det var meget tilfredsstillende at teamet kunne løfte 27 sandfisk på prikskud på to dages fiskeri selvom vandet er koldt. Det var samtidigt interessant at se hvordan fiskeriet skulle gribes forskelligt an de to dage. Første dag kunne man nærmest ikke gøre noget galt - da først fiskene kom i hugget vel at mærke. Jiggen ned to meter over fisken, et par vip med stangtoppen, og så var det bare med at holde fast. På dag to skulle fiskene virkelig have god tid til at bestemme sig, og kun få fisk klappede til agnen med det samme. Fisken på 4,25 fiskede vi på i flere minutter inden den endelig steg op og sugede agnen helt ned i svælget. Et par fede dage på vandet og vi har nu også rigtig fået "fisket os ind" på ekkolodet i 721xs'eren, så sandarten skal passe på i 2014!
Sådan ser det ud når en mindre sandart vil have mad!

1 kommentar:

  1. Han er en skrapsak, til at holde båden over de arter, ham Hr. Ingemann ;-)

    SvarSlet