10. juni 2014

Sandart premiere 2014

I den nye sæson har vi valgt, at tage hul på et par nye vande i vores sandart-fiskeri, og dette års premiere blev således afholdt i fin stil på en af de tiltænkte søer. Vi stævnede ud kl. 3.30 og smedede hårdt på i det første lys og der gik da heller ikke længe før de første bananer kom i kikkerten. Vi kæmpede længe med at få de ellers meget interesserede ekkoer til at indhalere vores jig, og vi måtte hele farve-paletten igennem før, der endelig skete noget. Denne søs sandarter var dog meget lange og grønne og havde nogle spøjse pletter....

Dagen sluttede uden at løfte et fint trofæ af dagens tiltænkte hovedrolleindehaver, men vi var enige om, at vi havde mødt en del fine ekkoer, som vi godt gad at kigge lidt nærmere på.

Efter endt arbejde senere på ugen, støtte vi hovederne sammen igen, for at få banket nogle pladser af. Det startede med et par fine gedder omkring meteren i dagens sidste lys - fin sport på det lette grej. Vi lagde os i posen, og fik et par timer på øjet inden det igen gik løs.

I morgenens første lys satte jeg mig bag rorpinden, og røg ud over en smuk sø, med næsen langt nede i elektronikken. Med ét tikkede en rigtig god banan ind. Efter lidt manøvrering var der fuldtræf på ekkolodet og Mads kørte en jig afsted, og stoppede den 3-4 meter over ekkoet til høflig selvbetjening. Fisken kom til fadet, og indhalerede uden megen tøven.

Et par tunge rusk og langsomt men bestemt udløb.... Vi kiggede på hinanden og sagde i kor: "Gedden!"...... 3 sekunders stilhed..... kiggede på hinanden igen, og sagde i kor: El`lar!!! (tak til Monte Carlo drengene). Ganske rigtigt, en lang, flot og velproportioneret og ikke mindst velfortjent sandart kom i nettet.

Tårnhøj pibeføring hos Team EWT efter sådan en sandartpremiere!

86 cm 7,16 kg

5 kommentarer:

 1. Kæmpe stort tillykke med den imponerende fisk! I ka' sgu bare det der i frivandet drenge!

  Venligst Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Henrik :-) Er dæleme også glad for den fisk! Frivandsvertikal er særdeles afhængighedsskabende. Det at kunne se fisken stige til agnen og mærke hugget som et stød i agnen er bare for fedt :-D

   Slet
 2. Superflot præmierefisk - tillykke med den! De er sgu ikke nemme i øjeblikket...

  Jeg er selv rigtig sulten efter en pæn, pelagisk sandart. Jeg er oppe på min fjerde nultur i frivandet siden præmieren, men det skal nok lykkes og når det gør vil det være det hele værd!

  Mvh. /Nils

  SvarSlet
  Svar
  1. 4 ture i streg gør ondt, men du har helt ret - når det endelig klipper til i gummiet, så er det det hele værd. Det er bare at klø på.

   Slet
 3. Og så skal man så heller ikke undervurdere, at køre båden i stilling, og have næse for, hvor de store bor, Vola!!! ;-)
  ´Art Chaser

  SvarSlet