4. januar 2015

Godt nytår med selverkendelse

Et år er gået på held, og det giver jo ofte stof til eftertanke....

Et fantastisk fiske-år slut, og det kan med sindsro indskydes, at det levede op til forventningerne. Vi havde ved årsskiftet, sat næsen i sky efter, at få rigtigt hul på det pelagiske vertikalfiskeri efter store sandarter. Vi har de sidste par sæsoner skævet til broderlandet Sverige, hvor dette fiskeri er stukket helt af med utrolige fangster.

Vi har hele tiden, trods modgang, og til tider dyb fortvivlelse, troet blindt på, at vi var på rette vej.
Det har været et tidskrævende, og meget lærerigt projekt. Teamet har brugt oceaner af tid på at forfine dette fiskeri, og har læst utallige artikler om emnet. Vi har ikke rigtigt kunne læne os op af nogen, der med succes dyrkede denne fiskeform herhjemme. Derfor har vi tit stået i en situation, og i en følelse af selv at skulle opfinde den dybe tallerken. Forløsningen kom en forårsdag 2014, da ekkoer smeltede sammen, og alt gik op i en højere enhed. Der skal samtidig lyde en stor tak til Garmins nyere generation af plottere, ekkolod og sideVü. Uden denne teknologi havde vi været mange fede oplevelser foruden.

Vores lille Team, er i løbet af 2014 blevet et mere roligt og vel nok også mere hygge-fiskene Team. Ikke at vi nu lægger drømmen om de store fisk på hylden. Mere at vi måske ikke føler os forpligtet til at skabe et jævnt godt resultat over året. Vi kender vores besøgstider for det forskellige fiskeri, og benytter tiden imellem til at pleje familie, arbejdet og ikke mindst tage på småbåds-ture som Team og med venner og familie. Dette vil i årene der kommer blive vægtet højt. 2015 vil utvivlsomt stadig indeholde små vip med stangspidsen, hvor der dirigeres for drømmen om endnu større sandarter. Gedden har også vist sig i perioder, at være med på denne leg, hvilket vi nok kommer til at kigge lidt nærmere på. Selv aborren er begyndt at spøge lidt i krogene igen...

Vores blog var tiltænkt, som en vidensdeling blog, hvor vi delte vores erfaringer og viden fra fiskeriet. Det sidste års tid, har I mere været vidne til een lang fangstrapport, hvilket ikke var hensigten med bloggen. Derfor vil I i fremtiden møde en mere forenklet blog, med færre opdateringer, og med knap så mange features, blandt andet forsvinder vores interne konkurrence.

Vi vil tilstræbe stadig at dele ud af vores viden fra dagene på vandet, både i form af teknikker og fangstrapporter, men det vil foregå i det omfang vi har mulighed for. Vi vil sikkert stadig bidrage til de eksisterende danske fiskemagasiner. Et eksempel på dette kunne være Fiskeavisens Westin Predator Cup. Vi synes det er en intens og spændende konkurrence at følge, og ikke mindst være en del af, i det omfang vi kan.

Teamet har været en del mere på vandet de sidste måneder end bloggen har givet indtryk af. Blandt ture kan nævnes en +3 kg sandart taget i frivandet på første testtur til en - for os - ny sø på Sjælland, som helt sikkert huser større fisk....

Samtidig havde vi en lille mission omkring juletid, hvor vi havde dækket op til en fræk aftale med en af de store julegedder. Fiskeriet var dog svært flirtende pga. et omslag i vejret, så måtte nøjes med et par fisk lidt under målet.



Knæk og bræk derude i 2015


Ingen kommentarer:

Send en kommentar