1. maj 2015

Forårets vertikalsæson
Fiskeriet har været rigtig svært!
Efter sidste års gode forårsfangster havde vi store forventninger til dette års fiskeri. Målet er dog langt fra nået, selvom vi har gjort en ihærdig indsats.
Som team er det blevet til 6 målrettede sats i marts og april måned, men de første 3 ture gav vel sammenlagt kun 6-7 sandart og
ingen over 3 kg. På de sidste 3 ture har vi også haft ekstremt sløvt fiskeri men dog med kontakt med store fisk.

Sidste tur dette forår blev en solotur da jeg havde en feriedag der skulle brændes af og Rasmus skulle desværre arbejde. Det blev en ret underholdende dag med mange gedder og en lang slidt kriger af sandart på hele 87 cm, som dog ikke kunne krybe over 6 kg. Klart en fisk i sit livs efterår. Fisken huggede resolut en 8' Twin Teez.

Slidte 87 cm. Vægt 5,96 kg.

Generelt har det været et frustrerende forår. Vi er blevet bedre til at finde fiskene og få lagt båden rigtigt an på dem. Vi har tillige fået de fleste fisk til at stige til agnen, men at få dem til at tage det sidste skridt har været ekstremt svært. Det hænger nok sammen med det kolde vand. Nattefrosten holdt ved længe i år, og vandtemperaturen steg først sådan for alvor 2-3 uger senere end sidste år. 

Vi har prøvet det meste, bl.a. fiskede vi på et stort ekko (se screenshot)  i en hel time!!! inden den forsvandt for os. Fisken blev præsenteret for 8 forskellige jigs og steg til dem alle, men ville ikke hugge. ØV! Som det kan ses stiger fisken faktisk mod jiggen på det viste screenshot og det er kun fordi det var 7 gang vi lå på den at jeg havde nerver til lige at nappe et screenshot af den.

 

En fisk på 1-3 kg leverer typisk et ekko på størrelse med jiggen, så det her er helt sikkert en seriøst grov fisk.
På de sidste ture har vi været underholdt at udlegede hugvillige gedder. Det er nogle spektakulære hug de leverer!

Som nævnt er det dog blevet til nogle gode fisk, rapporteringer følger. Teamet har været ophægt de sidste par måneder men vil i fiskepausen i maj få lagt nogle af de indlæg på, som vi har gået og brygget på her i foråret.

Knæk og Bræk derude!Ingen kommentarer:

Send en kommentar