12. september 2012

Kroge til Bull Dawg

Jeg har naturligvis ligesom også indkøbt et par seriøse stykker gummi - man vil vel ikke stå tilbage i våbenkapløbet :-)

De kroge som Bull Dawg bliver leveret med er nogle seriøse ankre! Jeg gætter på at vi er ude i en str. 7 evt. 8/O, og det er den helt oldschool brunerede langskaftede model vi er ude i. De fleste danske lystfiskere vil nok kalde det en klassisk krog til en 400g pirk.

Vi har derfor valgt at skifte krogene til Musky Innovations Wide Gape str. 5/O. Den er relativt let, men dog stadig ret kraftig i stålet. Den er også stadig stor nok til at være lige så bred som selve Bull Dawg'en så man ikke risikerer at gedden kan holde agnen mellem kæberne uden at blive kroget. Det er dog stadig en rimelig voldsom krog. Krogen kan ses herunder sammen med den originale krog (til venstre) og en Owner ST36 str. 2/O (til højre) som har været standard krogen til vores fiskeri med Alien Eels.


På billedet af Rasmus' indkøb kan man se 5/O'eren monteret.

3 kommentarer:

  1. Hei!

    Så med å bytte til 5.0 Musky Innovations Wide Gape kroker du mere gjedde da?


    mvh
    Steinar

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Steinar

      Det er de første Bull Dawg Magnum vi har indkøbt, så jeg har endnu ikke nået at fiske med dem, jeg ved derfor endnu ikke om de kroger flere fisk end de originale kroge.

      Vores erfaring fra fiskeriet med Alien Eels er dog at de tynde lette kroge kroger langt flere fisk end originalkrogene i de perioder hvor fiskene hugger forsigtigt. Den tyndere krog trænger simpelthen nemmere ind, og ofte har fiskene kroget sig selv kun på modstanden i paravanen. Vi foretrækker derfor kroge der er tynde i stålet. Det samme gælder for alt vores vinterfiskeri med jerkbaits.

      /Mads

      Slet
  2. Hvad er jeres erfarringer med enkelkrogen på ryggen af agnen? Ser nogle klipper den af. Er det pga vægten, eller giver den grimme krogninger?

    SvarSlet