29. november 2012

Bonus sandarter


Når vi dørgefisker i stille vejr, har vi altid en vertikal stang liggende klar hvis der skulle dukke noget interessant op på loddet. På de stille dage kan man ofte stoppe på et godt ekko uden at skabe totalt rod i linerne. Selvom manøvreringsmulighederne er begrænsede når man har 8 stænger ude, kan det ofte alligevel lade sig gøre, at fiske effektivt på både bananer i frivandet og over bunden. Faktisk har vi fanget lige så mange pelagiske sandarter på vores dørgeture, som på vores målrettede vertikalture, af den simple grund at vi passerer langt flere fisk på dørgeturene, og derfor har flere skud i bøssen for at ramme en fisk.

Når der ikke kan fiskes ret lang tid på hver enkelt fisk får man i sagens natur kun fisk de dage hvor sandarten virkelig er i hugget. Det var de blandt andet i lørdags, hvor det også lykkedes Rasmus at få sin 10+ gedde nr. 14. Ud over at jeg fik 2 fine sandarter på skallerne, så fik Rasmus to fine sandart på bonus vertikal stangen mens jeg sad ved årene. Først en fin fisk på 2,8 kg der tonede frem som en banan på bunden, og senere en fisk på 2,5 der pludselig dukkede op i keglen 6 meter nede mens Rasmus fiskede på et andet ekko nede over bunden. Rasmus spandt lynhurtigt jiggen op fra bunden og stoppede den 2 meter over fisken. Fisken reagerede prompte og strøg direkte op og indhalerede 7 tomme Fin-S'en!

Vi har haft flere dage som denne, så når der bliver lovet svage vinde er der altid en vertikal pind at finde i jollen hos EWT.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar