4. november 2012

Slagteren op af gemmerne


Alle vi rovfiskere kan højst sandsynligt ikke sige os fri for at være i besidelse af et lille overskud af agn i gemmerne, som ikke rigtig har fundet fast plads i grejæsken. Som regel har man revet den ned af hylderne i grejshoppen i håb om, at det var agnen, som kunne fange den store. Når den så kom i vandet havde den måske ikke lige de egenskaber man havde håbet på. Selv har jeg en forkærlighed til dørgeagn, som er vægtet så de enten er svævende eller let synkende. Fantastisk egenskab i et langt stop, hvor agnen bare for lov at hænge og friste.
Sådan havde jeg det med et par Butch woblere fra Savage Gear, som havde vist sig at flyde som en prop i vandet. Jeg havde først givet dem et par store springringe og lidt større kroge, men måtte sande at det ikke var nok.
Faktisk havde jeg opgivet dem helt, indtil jeg begyndte at lide af vandvægte-fetish. Agnen er hul, og perfekt til at blive vandtunet, og med et lille bor 2-3 mm bores et lille hul i toppen af agnen. Med forfanget monteret i wobleren vandvægtes den ved hjælp af en kanyle. Jeg har valgt at forsejle hullet med en limpistol, som har vist sig ret holdbart i længden. Leverancerne af Butch wobleren kan være ret forskellige. Mads´s version har han vandvægtet i begge kamre, altså både i den forreste del (kroppen) og den bagerste (halen) for at få agnen til at hænge vandret.
Så finanskrise eller ej, ned i gemmerne og se om ikke der er en agn, som er blevet overset og fortjener en chance mere.


Agnen har på de sidste ture været en af de agn, som har leveret, så mon ikke den bliver fast agn i grejkassen fremover. I hvert fald er den begyndt at bygge rede ;-)

2 kommentarer:

  1. Vandvægtet Butch er i sandhed en agn der har overrasket denne sæson. Lange pauser hvor agnen bare hænger, og så snart båden tager fart igen - smask! Og ja, den bygger rede når pindegedden laver dobbelthug og danser tango undervejs.....

    SvarSlet
  2. Det var en rigtig god ide. Tak for det tips...

    SvarSlet