13. januar 2013

Westin Predator Cup


Som indkarneret rovfisker, så er det svært at komme uden om Fiskeavisens, Westin Predator Cup. Konkurrencen, som har løbet i to sæsoner har i år virkelig vist, hvorfor det er vigtigt, inspirerende og ikke mindst lærerigt at følge en konkurrence af den kaliber.

Inden konkurrencen blev oprettet, spurgte Jeppe og Lasse Højrup fra Fiskeavisen flere af landets sportsfiskere til råds om, hvordan avisens konkurrence kunne skrues sammen. Tidligere har konkurrencen været en omfattende konkurrence på et bredt udsnit af vores ferskvandsarter, og det var i virkeligheden et fåtal af sportsfiskere, der var i besiddelse af vande, den fornødne tid og det drive, der skal til at fiske en så omfattende konkurrence.

Da de spurgte os var vi ikke i tvivl om, at en predator-konkurrence ville være det helt rigtige for os, og faktisk udspringer den nuværende Westin Predator Cup, fra vores interne dyst med Team Tight Line, nemlig "3 Med Tænder", som Peter Hansen i sin tid udviklede. Jeppe og Lasse støbte Westin Predator Cuppen med 2 fisk af hver art: Gedde, Aborre, Sandart, og et lidt mere overskueligt pointsystem. Det kræver dog to store fisk af hver art for at vinde, så det er ikke nok med et enkelt lucky punch i hver art.  Konkurrencen løber fra 1. Januar til 15. December, og hvert år kåres vinderen, med flest point samlet på de tre arter.


I år har det virkelig været en nervepirrende afslutning, hvor stillingen har været meget tæt i toppen. Afgørelsen fandt først sted på de sidste dage op til d. 15. December. Årets vinder blev Peter Grapenthin, som vandt med et my over sidste års vinder Peter Hansen. Peter Graphenthin står for Gedde på 13,4 kg (billede) og 11,5 kg. Aborre på 1,57 kg og imponerende 2,075 kg (billede) og Sandart på 6,35 kg, og i elvte time fik han løftet en fantastisk flot sandart på 6,95 kg (billede), som sendte ham ind på en velfortjent førsteplads.


Jeg ringede til Peter Grapenthin, og fik en hyggelig sludder om årets fiskeri. Han kunne fortælle at fiskeriet har været nøje planlagt. Peter kunne desuden berette om en stribe af fisk som næsten nåede at komme med i konkurrencen, men som af forskellige grunde dog aldrig nåede så langt. Det drejer sig om en 2+ aborre der smuttede ved bådsiden i foråret, en mega gedde på 120 cm+, der i marts angreb en 7 kg gedde under fighten få meter fra stangspidsen, samt en 7+ sandart, der røg for en måned siden da en kammerat missede landingen. Vi tager hatten af for det målrettede stykke arbejde Peter har lagt for døren i år.


Årets konkurrence afspejler samtidig, at det kræver en vis kaliber, at være med i toppen. De første ni på geddelisten har alle to fisk over 10 kg. På sandartlisten skinner Jørgen Skårups forårs fisk på 8,3 kg virkelig igennem på toppen, men også Thoke Wistoft sandart på 7,08 kg fortjener omtale, da jeg ved den er fanget under virkelige svære forhold til premieren, hvor Team EWT og adskillige andre af Danmarks rovfiskere nulbon´ede den. På årets aborreliste har de fem i toppen alle et gennemsnit på over 1,8 kg pr. fisk, hvilket i vores omregning svarer til 10 kg´s gedde. Virkelig flotte fangster i spændende rammer. Vi glæder os allerede til den kommende sæson, hvor konkurrencen nu kun kan blive endnu hårdere.

Appetitvækker på det nyeste nr. af Fiskeavisen
Billede er venligst udlånt af Peter Graphentin. Læs mere om Peter og resten af JyskSpecimen´s fiskeri på http://www.jyskspecimen.dk



Ingen kommentarer:

Send en kommentar