30. april 2013

Sværtflirtende sandart

Vi havde booket et par dage i streg på søen, og havde store forventninger til endelig at få lukket gabet op på en stor sandart og jeg synes efterhånden at jeg havde en idé om, hvor de skulle søges. Jeg hentede Mads tidligt denne morgen, og indviede ham i slagplanen. Mads var stadig en smule påvirket af en overdosis torsk - men var super klar på dag bag årene. Vi strøg ud over stepperne, men fiskeriet skulle blive svært, og der blev takket nej mange gange. Vi trøstede os med et par mindre fisk på en skrænt, og måtte vende noget slukøret hjem med en +3 kg på toppen.

Dagen efter besluttede vi, at hanke op i os selv og køre på i et par bestemte områder hvor vi troede på at de store sandart burde holde til. Ret hurtigt var der aktion på drengen. Et fint ekko tikkede ind, og jiggen røg afsted. Fisken steg ikke ligefrem imødekommende, og hang et par meter under min jig. Få sekunder efter bøjede den den af - et syn vi har oplevet lidt for ofte - men pludselig dukkede endnu et ekko op nede under det første ekko. Denne fisk steg uden ret megen tøven og indhalerede min jig stenhårdt. Modhug og der var flex i stor stil! Desværre røg krogholdet to meter under båden. Frustrationen bredte sig i min krop. Nu fik jeg endelig et ekko til at hugge, så vælger den at stå af i Roskilde. Skulle det aldrig lykkes?!

Vi søgte videre, og Team makkeren kom med opmuntrende skulderklap, som gav nyt blod.


En time efter gled det fineste ekko ind på Garmin echo 550c - endnu engang mens vi fiskede på et andet ekko. Jiggen blev forsigtigt spundet op over det nye ekko. Fisken steg resolut, og så var der forløsning. En fin sandart på 5,18 kg skabte jubelscene i båden. 


Nu var der virkelig tur i den, to hug indenfor en time. Sandarterne var virkelig i hugget. Den antagelse blev dog hurtigt gjort til skamme, da fiskeriet døde ud umiddelbart efter. Men hvad gør det når en 5+ frivands'art har været oppe at vende?

De er bare sværtflirtende de sandarter......

Følg også Team Tight Line nye super lærling, Tobias med drømmefisk! http://teamtightline.blogspot.dk/2013/04/grande-finale.html

3 kommentarer:

  1. To hug (+ en gedde) i frivandet på to dage er op af bakke, men hvad gør det når den rigtige fisk endelig hugger. En fornøjelse at ligge båden til og se den dybe koncentration sænke sig over tømren når jiggen sænkes ned :-)

    SvarSlet
  2. Stort tillykke med fisken Hr. Ingemann! Det er sgu en flot en af slagsen og præstationen bliver jo ikke mindre, når den er foregået i frivandet og bag årerne :)

    SvarSlet
  3. Jeg bukker og takker, og har sjældent været så smadret i kroppen, som efter 4 stive dage i romaskinen. Har det som om jeg har fået tæv med en havstang :-) Men rart med et par gode arter!!!!!!

    SvarSlet