1. maj 2013

Sandart slut, start gedde.

1. Maj er jo geddefiskerens helligdag.  Jeg vælger dog i år, at hvile mig ovenpå nogle dages udmattende fiskeri efter sandart. Det har længe været et højt ønske, at få en rigtig fin sandart i frivandet på vertikal jig. Metoden lyder umiddelbar enkel. Søg fisk med ekkoloddet og fisk på dem.

Det er ingen dans på roser og fiske storsandart i frivandet. Det blev min erfaring efter sidste sæson. Jeg synes selv jeg har betalt nogle dyre lærepenge på frivandsvertikalfiskeriet, og trukket umådelig mange nulboner - til stor frustration. Det enkle fiskeri har mange finesser, og der er utrolig mange ting, som skal klappe. Først skal der udvælges vand. Personligt fisker jeg primært i 2-3 forskellige sandart vande. Ingen af vandene er letfiskede, men holder alle sammen store fisk!

Ekkoloddet skal kunne beherskes, og aflæses korrekt. Båden skal placeres og holdes over det givne ekko under båden, hvor vind og afdrift er ens værste fjender. Jiggen skal sendes behersket afsted og fisken/ekkoet rammes. Derefter skal der vækkes interesse og ikke mindst få den lunefulde sandart til at hugge efter at have gennemgået et utal af farver og nuancer.

Det ville jo have været nemt, hvis man kunne hoppe under en vertikalkonges vinger, og blive oplært på fineste vis. Men samtidig har jeg også haft stor tilfredshed med endelig at nå målet og få det elektriske stød, som går gennem stangen, når en stor sandart vælger "bøffen" serveret i frivandet. Det er stærkt vanedannende fiskeri.

Min næststørste sandart, og ny PR på vertikal jig 6,2 kg 78 cm


2 kommentarer:

  1. Et stort tillykke med en velfortjent fisk

    SvarSlet
  2. Tak skal du ha´Steen. Sat´me også en forløssende fisk.

    SvarSlet