12. juni 2015

De små ændringer

Fiskeriet dette forår har jo som nævnt været ekstremt svært, med arter på simre marathon.
Vi her derfor eksperimenteret en del med vores agn. Her er et par tips, som kan gøre en forskel.


9" Slim Teez har endnu ikke gjort noget rigtig godt for os. Dermed ikke sagt den ikke kan fange fisk! For jeg tabte en rigtig fin fisk i foråret på version jeg havde klippet ned til bare 6". Slim Teez skiller sig ud, med en lidt slankere profil og lidt mindre splittail end den vanlige Twin Teez i 6".

Mads kan tilmed bidrage med et lille trick når der skal kortes gummi. Hvis den skæres med hobbykniv i våd tilstand, så opnår man det fineste lige snit. Det virker!


Når du handler jigs, så læg mærke til, at der er forskel på selv jigs i samme farve/model. Her ses en Slim Teez, hvor der er væsentligt forskel på den rød/orange farve under fronten af jiggen.
Tofarvede modeller, eller modeller med glimmer, kan være vidt forskellige, selvom der er tale om samme jig.

Her ses en Twin Teez og Slim Teez  i farven Old Gold. En farve der umiddelbart havde arbejdet sig et stykke væk fra listen med favoritter. Her har jeg let skrabet den røde maling af, hvilket har givet jiggen et nyt look.

Så inden du hiver de ikke funktionsdygtige agn ud af kassen, eller vælter ned og køber de nyeste farver, så prøv lige at modificere de gamle. Det koster ikke noget :-)

Til sidst vil jeg ikke lægge skjul på det som vi i teamet kalder "en jig med mojo", altså en jig som har været meget i vandet, og fanget mange fisk. Sammenlignet med en ny i pakken, så bliver jiggen bare blødere og blødere...... og tilsyneladende mere attraktiv - de bliver ofte bare bedre og bedre.

Knæk og bræk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar