14. august 2015

Vertikal forfangsfinesse eller ej?

HAPS!

I de fleste artikler omkring vertikalfiskeri efter sandart er det anbefalet at man bruger forfang i 0,40-0,50. Enten har svenskerne så meget grej at det gror op af jorden, eller også har de bare ikke nær så mange gedder i de søer de fisker i. Belært af bitter erfaring har vi i sæson 2014 og 2015 konsekvent fisket med 75-100 cm forfang af 0,60 fluocarbon til det pelagiske fiskeri. Samtidigt bruger vi 0,40 mm fletline lagt dobbelt til stingeren (se tidligere indlæg) og str. 2 trekrog på 7-10 tomme agnene.

Vi har ikke kunne mærke en negativ respons fra sandarterne på disse tiltag. Det er derimod gået mere og mere op for os hvor helt essentielt det er med præcision i bådmanøvreringen samt en kontrolleret præsentation af jiggen. Disse to ting har været de langt mest udslagsgivende justeringer i vores fiskeri over de sidste par sæsoner.

Vi mener at 0,60 er et godt kompromis mellem præsentation og sikkerhed for ikke at miste for mange jigs. Ud over at miste færre jigs, så vil vi jo også gerne have chancer for at lande de store gedder der ofte ikke kan lade jiggen være. Indtil videre har 3 x 10kg+ været forbi vores net - uden at vi har mistet mere end et par enkelte jigs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar