24. oktober 2015

Fredningsbælter og konkurrencefiskeri

Vi har meget ansvar som udøvende af vores elskede sportsgren. Et af dem er, at sætte os grundigt ind i, hvor og hvordan det er tilladt og fiske, der hvor vi gerne vil fiske.


Under årets brakvandscup var der udstukket klare retningslinier, og alligevel overværede vores båd flere både, som  hverken respekterede konkurrence-regler eller den gældende lovgivning omkring eks. fredningszoner.
Reglerne er klokkeklare om så det gælder Brakvandscuppen, Westin Predator Cup eller lign. Hvis fisken er fanget på usportslig vis, fanget i fredningszoner, "tyvfisket" i vande hvor fiskeri ikke er tilladt, for tæt på garn eller ruser osv. -Så er det jo kun sig selv man snyder, ved at tilmelde den en given konkurrence. Jeg bistår, at der unægtelig er en del at sætte sig ind i, men det moralske ansvar skylder vi hinanden i en fair konkurrence. Og nej, Team EWT er heller ikke fejlfri, men har taget ved lære af vores "Det havde vi ikke sat os ind i".
Det ville jo være ærgerligt at ødelægge det for andre ligesindede.

Her lidt link til at finde vej.....
Dette kort viser fredningsbælter i hele Danmark. Hvor og i hvilke perioder. Det er nemt når først der er vinget af i fiskeri i højre hjørne af kortet. Zoom ind og ud, og find din fiskepladser.
http://viskort.dk/viskort/PopupMap.aspx?CallingApp=BorgerDk&PageId=def&ActivePanelTabs=a,r,k&ActivePaneId=a&MapThemes=bg,sat,fd,kom&DefaultOn=bg

Dette link beskriver fredningsbælter og fredningszoner på sjælland
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=8722

Dette Link beskriver fredningsbælter og fredningszoner på Lolland-Falster.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=77747

Her er link til at finde fredningsbælter i hele Danmark
http://naturerhverv.dk/fiskeri/kort/kort-over-fredningsbaelter/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar