8. november 2012

Kødjigs til fryseren

Jeg brugte et par timer om lørdagen på at mede løjer til fireball. Løjerne stod tæt i kanalen, så det var ingen sag at fange hvad vi skulle bruge. Ca. 200 løjer ligger nu pakker sirligt i poser på frost, klar til aktion!


6 kommentarer:

  1. NØJ hvor ser det godt ud! De ligner nogen, der kommer lige fra støberiet! Mon I åbner en lille vejbod? ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. He he, jeg tager nok endnu et løjepas i weekenden, så kan vi altid handle en posefuld løjer for en tur i den nye foliebakke ;-)

      Slet
  2. Uhhh det lyder ski godt Mads! Vi må lige have aftalt detaljerne så. Jeg kæmper pt med at få en anstændig gedde til cuppen, men det har vist sig som noget af en udfordring!

    SvarSlet
  3. Hej Mads,

    Når jeg bruger kastenet, har jeg problemer med at sortere i størrelsen og får mange små som ikke reelt kan bruges.

    Hvad bruger du som agn? Maddiker? Er det på bund eller under flåd og hvad størrelse krog? De mindre løjer har en tendens til at tømme krogen inden den når ned til de lidt større eksemplarer. :(

    Flot nedfrysning med lynlås-poser. Det er altid min egen intention, men når jeg står i det ender det altid med at de bliver frosset ned hulter til bulter med den konsekvens, at de er skæve når man tør dem op...

    SvarSlet
    Svar
    1. Flådmede med maddiker. Synes jeg opnår bedst krogning med Kamasan B983 str. 14. Brug et flåd der kan bære min 1 AA hagl og monter det 10 cm fra krogen så agnen synker hurtigt ned gennem stimen, det giver generelt lidt større fisk. Jeg synes de mister for mange skæl og får ødelagt finnerne i kastenettet, så derfor meder jeg dem. De små bruger jeg til dropshot efter 'borren. Det tager tid at få flotte lige agn, det er der bare ingen vej uden om. De skal naturligvis også ligge lige når de bliver frosset. Et lille trick er også at smide dem i en mættet saltopløsning så snart du slår dem ihjel. Det hjælper med at "brænde" skællene fast i huden på dem så de forbliver blanke og flotte. Det er et gammelt trollingfiskertrick.

      Slet
    2. Fabelagtigt, tak for info! Det prøver jeg at eksperimentere lidt med. De store løjer har den helt rette form til sandart og flash'en er helt fantastisk. Måske kommer teamet forbi kanalen i weekenden og meder lidt kødjigs! :)

      Slet