31. december 2012

Godt Nytår

Endnu et år på rovfiske-kontoret er nået enden, og det er tid til at gøre status.

Personligt sider jeg tilbage med en lille skuffelse over dette års fiskeri, som ikke helt levede op til mine forventninger. Fiskeriet har virkelig været svært i 2012, og ingen af mine fangster er kravlet op ad linen. Jeg har virkelig kæmpet for hver en fisk. Jeg synes, jeg havde styr på hvor og hvornår gedden og aborren skulle lures, og sandarten skulle nok falde for vertikal jiggen, som jeg ville give en god rum tid.

Startede med gedderne, hvor de større eksemplarer gemte sig godt. Kun mindre fisk kom på land på de ellers sikre forårspladser, så gode råd var dyre. På en af de sidste ture i Marts besluttede vi at gå nye veje, hvilket kastede en fantastisk velproportioneret jerkbait gedde af sig til undertegnede. Det er svært at være skuffet over forårsfiskeriet efter sådan en fisk, men når det er sagt, så var det den eneste fisk vi landede over 7 kg, så det føltes lidt op ad bakke.

Mads havde valgt de helt rigtige dage at fiske aborre og fik i løbet af en uge kørt 1480g, 1910g og 1930g i hus. Alle fanget på gummi, og så blev der sat flueben ud for det nytårsfortsæt. Undertegnede sloges med fisk i en noget mindre kalibrer, og må for første gang siden 2006 undvære en aborre over 1500g, hvilket i den grad ærgrer mig.

Efter geddens fredning skulle der fanges store sandarter, og forventningerne var skruet helt op. Specielt når der blev skævet til det svenske, hvor de store gydeklare sandarter bare kravlede op ad linerne. Det blev til et par ture med wobler uden det store at berette om. Vi gik derefter udelukkende på vertikal fiskeriet, og vores første rigtige frivandsvertikalpas, endte da også med stor succes i form af to rigtig fine fisk på knap 4 kg og 5,76 kg, hvor fiskeglæden flød over i båden. Næste tur blev virkelig hårdt arbejde, men gav efter hårdt slid også en fin fisk på 5,4 kg. Det er rigtigt flotte fisk, men forventningerne blev ikke helt indfriet. Endnu engang måtte vi dog konstatere at vertikalfiskeri bare er den klart fedeste metode til at fange sandart. Let grej og et hug der næsten giver elektrisk stød i hånden - så bliver det ikke bedre.Vi har senere snakket om, at storsandartvande, i hvert fald på Sjælland, virkelig er svære vande med få fisk, så det kan ikke undgå at blive rigtigt hårdt arbejde.

Sommeren gik med hyggefiskeri, familie og, for Mads, en kort sviptur efter flynder. Længe ventet kom efteråret, hvor der virkelig var lagt i kakkelovnen til stor geddejagt. Forventningerne var høje efter, at vi virkelig havde fundet melodien i efteråret 2011. Men også her blev det hårdt arbejde. Selvom vi fangende mange fine fisk i mellemklassen 6-8 kg, havde de store gedder åbenbart gennemskuet vores agn. De udeblev i hvert tilfælde på et utal af ture. Vi åbnede lidt op for et par ture med levende agn, hvilket kastede et par fine fisk af sig op til 10,25 kg, så de var da til at friste.

Frost og juletravlhed på arbejde lukkede mulighederne for ture det meste af December måned. Mellem jul og nytår blev det til lidt fiskeri med kunstagn igen. Her kunne vi rette op på et lidt skuffende fiskeår med et par fine gedder på 9,45 kg og 9,7 kg. Sidstnævnte som første fisk på dagen.

Hr. Ingemann med 9,7 kg 108cm
Ambitionerne for 2013, bliver dog ikke skruet ned. Fiskeåret 2012, har jo givet ny lærdom til det indre arkiv, så der er mange nye ting, som skal afprøves af i det nye år. Mads skal først og fremmest bære en ny titel som far om en lille måneds tid, hvilket på sigt åbner endnu mere op for en Team EWT Junior. Samtidig skal Hr. Jyde for første gang op og dyppes i en gang kold torskeslim til April under skreifiskeriet, og til sommer skal han som sædvanligt også et par uger til Havøysund som guide for Norway Guide Fishing. Personligt har jeg et opgør med en stor sandart, som jeg nok skal vinde på den ene eller den anden metode.

Til de læsere, som har været med siden sidste nytår, så vil jeg da ikke lige undgå at fremhæve, at Frederik fra Trawleren & Co har kastet håndklædet i ringen på vores lille væddemål for året. Årets største gedde gik jo som bekendt til undertegnede. Vi ser frem til at modtage vores præmie, i form af et sæt Ghost paravaner. Frederik har kæmpet til det sidste med en tur til tyske Rügen. Turen endte desværre med rigtigt skidt fiskeri. Det har han alligevel ikke fortjent.


Vores interne dyst "3 med Tænder" går på fornemmeste vis til Peter Hansen, fra Team Tight Lines. Peter Hansen har haft et forrygende fiskeår, hvor det meste er gået op i en højere enhed med Aborre 1,873 kg Sandart 6,94 kg og gedde 13,55 kg. Stort tillykke med titlen, som han bære for anden gang på 4 år.

I ønskes alle et godt nyt fiskeår, og tak fordi i fulgte Team EWT´s færden på de syv have. Og lad så de store rovfisk komme i en lind strøm ;-)

3 kommentarer:

  1. Fin statusrapport, og også stort tillykke til Peter - imponerende fangster!

    Jeg stryger ud og køber et par ghost-paravaner denne uge... :S

    Jeg er klar på en revanche, Tommy er dog taget til Australien (i ren og skær skam) i 10 mdr, så det bliver med Elias i stedet.

    Hvad er indsatsen? - taberen skal minimum fiske gedde 12 timer ved cementkanten i Susåen, eller skal vi have andet lir på banen? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Frederik

      Vi summer over det på weekendens fisketur, og så sender vi et forslag ;-)

      Slet
  2. Uden at afsløre nogle af mine hotspots, så vil jeg hellere fisk gedde ved cementen end i fuglesøen ;-)

    SvarSlet