11. december 2012

Hvad man ønsker, skal......

Garmin har virkelig skruet op for charmen det kommende år.
Team EWT har i 2012 fisket med Garmin Echo 550c, hvilket er et fantastisk lod til søfiskeriet. Loddet er samtidig meget brugervenligt og vejer ikke meget, hvilket bestemt er en fordel i vores foreningsbådsfiskeri.
I 2013 ser et par nye og stærkt forbedret produkter dagens lys, som helt sikkert er på EWT's ønskeliste.

Garmin GPSMAP 721xs, et førsteklasses kombi plotter og ekkolod, med 60% mere processorkraft end de foregående generationer, som giver meget hurtigere zoom og panorering. Men det der for os gør dette produkt helt unikt er at plotteren er udstyret med en højfølsom 10 Hz GPS/GLONASS modtager, som opdaterer ens positionen 10 gange i sekundet, mod kun 1 gang i sekundet på de ældre generationer. Dette giver specielt en fordel under lave hastigheder f.eks under frivandsvertikal fiskeriet, hvor der skal manoreres rundt ovenpå et givent ekko.
Bare lige før at kæben rammer gulvet, så kommer der lige en forklaring på GLONASS (Hammer og sejl satelliter) ;-)


Plotterdelen kan også købes seperat uden ekkolod Garmin GPSMAP 721. Produkterne bliver vist frem på Fredericia Boatshow 2013 d. 22. -24. Februar og 1. -3. Marts 2013, og forventes i handlen April/Maj 2013.


3 kommentarer:

  1. Ja, Garmin er kommet lidt efter den med ekkolodsdelen - men de har været og er stadig de bedste mht. GPS.

    Jeg sværger til Lowrance, selvom deres GPS er lidt langsom i de tidlige HDS-modeller. Tror måske, at vores team skal til Fredericia og lave fedtfingre på nogle på de nye Garmin og Lowrance ekkolodsskærme til februar. :)

    SvarSlet
  2. Jeg synes det eneste sted de mangler lidt skarphed er i adskillelse mellem bund og fisk/jig. Jiggen skal løftes lidt højere fra bunden end på HDS'en før den tegnes tydeligt, men 721xs skulle komme med et endnu bedre ekkolodsmodul end det der er i Echo 550c, så vi har store forhåbninger til instrumentet :-) Kunne være virkeligt virkelig fedt at kunne ræse rundt med TopoDK som baggrundskort og lede efter bananer i den anden side af skærmen...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er også dybt forundret over, at de ikke har lavet en kombi-udgave - men det kommer vel...
      Der har også været snak i krogene om, at Lowrance (Palby) skulle komme med noget tilsvarende TopoDK - men om det bliver til noget er uvist. Jeg ville ihvertfald være en glad køber.
      Vi får se til bådmessen om der bliver lanceret noget revolutionerende (i vores øjne og ikke i producenternes! :) )

      Slet